News

Techentreprenören lanserar initiativet Letter To Iran för att stötta medmänniskor i Iran: ”I oroliga tider

Maziar Nodehi

Stockholm 20 oktober 2022: Iran brinner samtidigt som världens första feministiska revolution utspelas med landets tusentals protestanter. En modig kamp över att kontrollera narrativet har resulterat i ett upplopp som fått stor spridning över hela världen – samtidigt som regimen strypt tillgång till internet för att begränsa invånarnas kontakt med omvärlden. I den oroliga händelseutvecklingen i Iran vill Venizum och medgrundaren Maziar Nodehi genom initiativet Letter To Iran se till att fler röster lyfts fram och att fler människor trots språkbarriärer kan kommunicera med de drabbade i Iran och uttrycka sitt stöd i kampen mot frihet. “På grund av sanktionerna i landet och att regimen stängt ner internet och andra kommunikationskanaler är det viktigare än någonsin att vi hittar andra sätt att nå fram, säger Maziar Nodehi, medgrundare och CRO, Venizum”.

Internet och sociala medier spelar en avgörande roll för att världen ska kunna ta del av händelseutvecklingen i Iran och påverka utsatta människor med det stöd de förtjänar. Människor fängslas, regimen har stängt ner internet och samtidigt uppges landets säkerhetsstyrkor skjuta skarpt mot civila och framtidens ingenjörer och it-utvecklare. Venizum och medgrundaren Maziar Nodehi vill nu använda det unika med sin teknik i ett initiativ som syftar till att stötta våra medmänniskor i Iran. Detta görs genom att kombinera översättningstekniken på ett smart sätt med traditionell brevväxling. Venizum gör det nu möjligt att översätta brev på en specifik landingssida för att skapa så träffsäker kommunikation som möjligt från västvärlden till våra medmänniskor i Iran.

När regimen stängt ner dagens viktigaste kommunikationskanal, då ska vi kunna gå tillbaka till den offline version vi hade förr i tiden – brevväxling. Jag vet att det finns många där ute som vill hjälpa men vet inte hur, nu finns det ett konkret sätt genom vår teknik. Skriv ett brev till en medmänniska i Iran och uttryck ditt stöd för deras kamp mot frihet. Skriv på vilket språk du vill och låt Venizum ta hand om översättningen och distributionen av ditt brev. Detta resulterar att vi, trots språkbarriärer, kan nå fram. Venizum kommer att med ditt godkännande och med hjälp av ideella organisationer samla samtliga brev som skrivs till det Iranska folket och se till att dessa brev översätts till persiska (Farsi) och distruberas till den Iranska befolkningens brevlådor, fortsätter Maziar Nodehi, medgrundare och CRO på Venizum.

Mer om initiativet Letter To Iran

Människor kan engagera sig genom att gå in på initiativ-sidan www.venizum.com/lettertoiran där kan du, genom att uppge namn eller vara anonym, skicka in den text du önskar. När du klickat på skicka får du brevet på ditt eget språk att dela i sociala medier för att visa ditt stöd, samtidigt som en översatt kopia skickas fysiskt vidare till det iranska folket.

Flertalet initiativ från tech-världen har setts de senaste veckorna: Elon Musk med Starlink för att förse befolkningen med internet, mobiloperatörer som sluter upp och Skype som erbjuder gratis samtal till Iran. Liknande initiativ har vi sett vid andra världsomvälvande händelser för att hjälpa människor att överleva eller för nå ut med sitt narrativ. Med initiativet hoppas Venizum kunna sporra fler företag och entreprenörer att bidra på sitt sätt.

Tech är ett viktigt verktyg för att åstadkomma förändring och hjälpa människor. I oroliga tider är rätt information det viktigaste vapnet vi har – för att kunna följa det som händer, att rösterna blir hörda och för att makthavare ska kunna driva på den förändring vi vill åstadkomma. Jag hoppas att fler i tech-sverige är med oss, regimen får inte vinna den kampen som nu förs av modiga människor i Iran. Ja, Zan Zendegi Abadi, avslutar Maziar Nodehi, medgrundare och CRO på Venizum.

Om Venizum

Venizum består av entreprenörer som har en särskild passion för att utveckla lösningar för Salesforce ecosystem. Företagets grundare har över 14 års erfarenhet i Salesforce ecosystem, vilket lett till en framgångsrik historia där luckor både identifierats och fyllts med applikationslösningar. Sedan årsskiftet har start up-företaget hunnit ta marknadsandelar och etablerat sig hos en rad stora kunder och varumärken som Wish, Mary Kay och Air France KLM genom deras unika lösning där de idag inte finns någon konkurrent. För bara tre veckor sedan vann de pris för Salesforce Partner Innovation Award 2022 i kategorin Emerging Technology och senast vann de pris för årets Saas-nykomling på Breakit Saas-summit 2022. Svenska Venizum grundades 2020 och har kontor i Stockholm, Marbella och Bangalore.


För mer information, vänligen kontakta:

Maziar Nodehi
Medgrundare & CRO, Venizum
maziar.nodehi@venizum.com
070 93 24 891

Sandra Norberg
Presskontakt, Hipe Agency
sandra.norberg@hipeagency.se
070 45 80 858

One Response

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

venizum icon white
This website uses cookies to ensure you get the best experience on our website.