News

Venizum är årets Saas-nykomling – ska gå från 0 till 100 miljoner

Saas-Award-
Venizum, företaget som utvecklar Salesforce nya översättningsverktyg, har utsetts till vinnare av Årets Saas-nykomling på Saas Summit 2022. Deras verktyg har förändrat nutidens översättning och möjliggör för Salesforce kunder att automatiskt översätta all data och information till lokala språk till hög kvalitet. Lösningen fungerar i alla molnlösningar och miljöer. För bara tre veckor sedan vann de pris för Salesforce Partner Innovation Award 2022 i kategorin Emerging Technology – nu tar de hem första plats i årets Saas-nykomling på Breakit Saas-summit 2022.Sedan årsskiftet har start up-företaget hunnit ta marknadsandelar och etablerat sig hos en rad stora kunder och varumärken genom deras unika lösning där de idag inte finns någon konkurrent. Företaget har redan 2 miljoner i ARR garanterat i intäkter till nästa år. Men grundarna bakom Venizum siktar större än så.
Vi fick en utmaning att lösa Salesforce problem med översättning och jobbade dag och natt för att hitta ett så effektivt och kvalitativt system som möjligt. Det lyckades vi med och har sedan lanseringen för åtta månader sedan fått in några av världens största varumärken som Wish, Mary Kay och Air France KLM där vår genomsnittskund har 4 miljarder dollar i omsättning. Att Salesforce ser oss som en möjliggörande för tillväxt ger oss energi att öka takten framåt. Vår ambition är att vi ska gå från 0 till 100 miljoner i ARR på 3 år, säger Maziar Nodehi, medgrundare och CRO på Venizum.
Med hjälp av smart och effektiv teknik bryter Venizum både språkbarriärer, förbättrar relationer och minskar kostnader. För att företag ska lyckas globalt måste de kommunicera effektivt och kvalitativt med alla sina kunder. Verizum har med andra ord fyllt ett gap som länge varit ett hinder när det kommer till smidig översättning till hög kvalitet.
Det har funnits ett enormt köpintresse redan efter några månader med Venizum och inför kommande A-runda har vi en rad intressanta investerare. Att vi lyckats på så kort tid säger något om den unika lösning vi tagit fram och vi ser fram emot att utveckla bolaget och växa tillsammans med våra kunder.
Bolaget står inför en stark tillväxtresa och inför kommande A-runda på 30 miljoner backas de redan idag av tunga namn som Jonas Lind, tidigare VD på Silverlake ett av Asiens ledande IT koncerner (nuvarande styrelseordförande i Venizum) samt en av grundarna bakom det börsnoterade bolaget Tobii.

Om Venizum

Venizum består av entreprenörer som har en särskild passion för att utveckla lösningar för Salesforce ecosystem. Företagets grundare har över 14 års erfarenhet i Salesforce ecosystem, vilket lett till en framgångsrik historia där luckor både identifierats och fyllts med applikationslösningar. Svenska Venizum grundades 2020 och har kontor i Stockholm, Marbella och Bangalore.
För mer information, vänligen kontakta:

Maziar Nodehi
Medgrundare & CRO, Venizum
maziar.nodehi@venizum.com
070 93 24 891

Sandra Norberg
Presskontakt, Hipe Agency
sandra.norberg@hipeagency.se
070 45 80 858

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

venizum icon white
This website uses cookies to ensure you get the best experience on our website.